Biografi

Kunstmaler og grafiker, der tidligere er kendt for sine flotte motiver, udgivet som julemærker af Røde Kors.

Jørgen Ibenfeldt har i en årrække været reklametegner hos Bjørn E. i Kolding, Haderslev Ugeavis og senere grafiker på Haderslev Museum.

Har som kunstmaler været på studierejser og ophold sammen med kunst malerne Bernhard Petersen, New Zealand og Erich E. Heilmann, Tyskland.

Jørgen Ibenfeldt har udgivet en del kunstkort med motiver fra blandt andet fiskerlejet i Hejlsminde og “Brødremenighedskirken i Christiansfeld”, samt “Brønden ved grev Zinzendorfs plads”, som den hedder i dag efter at Christiansfeld er blevet optaget på Unescos verdensarvsliste. Kunstkortene er originaltryk fra kunstmalerens akvareller.

Motiverne kan ses ved tryk på knappen “Galleri” i menuen!

Jeg har altid haft trang til at udtrykke mig kunstnerisk. Mine første kunstværker solgte jeg som 12årig. Senere arbejdede jeg som grafiker i en årrække, inden jeg prøvede at virke som grafisk designer. Jeg besluttede at være mig selv og valgte til sidst at arbejde som freelance grafiker og billedkunstner.
"INTET ER FULDKOMMEN - EJ HELLER MINE MALERIER, MEN DET ER MIN SØGEN EFTER DET PERFEKTE, DER FÅR MIG TIL AT FORTSÆTTE"

Min viden som billedkunstner, tilegnede jeg mig hos billedkunstneren Bernhard Pedersen, New Zealand. Senere har jeg haft studieophold hos grafikeren og maleren Erich Heilman i Tyskland i flere perioder. Desuden har jeg deltaget i kurser hos gæstelærerne Felix Eckardt, Hamborg, og Claudia Kassner, Kiel.

Jeg foretrækker at arbejde i atelieret fra skitser som er lavet “on location” eller fra fotos.

Jeg har sammen med min hustru et musik og kunstforlag, hvor vi producerer og distribuerer egne indspilninger på CD og DVD, samt kunstkort og reproduktioner.

Jeg har udstillet i flere institutioner og virksomheder og mine værker befinder sig både i og uden for Danmarks grænser.

Tidligere medlem og udstiller hos Sønderjysk Malersammenslutning.

Har modtaget undervisning hos Famous Artist School, Sverige.

Reklametegner ved Bjørn E. Kolding.

Tegner ved Museum Sønderjylland.

Studierejser til Sverige, Norge, Holland og Tyskland.

Jeg beskæftiger mig også med fotografi og har leveret til bl.a. Gyldendal.